Härlig Pasta blir nu Grazie Pasteria & deli

Ett intimt möte mellan italiensk pasta och delikatesser 

Med en passion för italiensk matkultur och en ständig strävan efter att skapa unika smakupplevelser, förenas nu Härlig Pasta och Grazie i ett nytt och spännande koncept. Den nya Grazie Pasteria & Deli är en fusion av traditionell egengjord pasta och ett noggrant urval av italienska delikatesser, samlat under ett och samma tak. 

I tio år har vi på Härlig Pasta lockat Norrköpingsbor och besökare med vår egengjorda pasta som vi slungat i smaker från hela vår glob. Sedan i våras har vi även vägg-i-vägg drivit Grazie, café och deli där gästerna i en intim miljö kunnat avnjuta italienska läckerheter, som en het espresso perfetto med hembakad focaccia, eller fantastiska råvaror som färsk egengjord pasta eller prosciutto fantastico att ta med hem.

Känslan med den familjära omtanken om gästerna, ihop med vår vilja att helhjärtat omfamna det italienska mathantverket, har lett oss vidare på en ny bana för de besläktade verksamheterna. Vi är nu stolta över att presentera det nya Grazie Pasteria & Deli, som blir ett kärleksfullt möte mellan de båda tidigare verksamheterna Härlig Pasta och delin Grazie. 

Grazie, känt för sitt urval av utsökta italienska delikatesser, fräscha focaccias och autentiskt kaffe, har på kort tid blivit en samlingspunkt för matentusiaster och livsnjutare. Härlig Pasta, å andra sidan, har länge vunnit hjärtan med sin egengjorda pasta och sina unika smakupplevelser. Denna fusion är en naturlig utveckling av vår strävan efter att ge våra gäster det allra bästa av mat och dryck inom den italienska matkulturen.

Det nya Grazie kommer att kombinera det bästa från båda världarna – möjligheten att handla exklusiva råvaror och njuta av egengjord pasta, nu under samma tak. Med siktet inställt på april 2024, kommer Grazie Pasteria & Deli att öppna, i en ny mysig lokal med plats för både deli, avhämtning och sittande gäster. Här kan vi förverkliga våra visioner om en bredare meny med en större omfamning av den italienska matkulturen, samtidigt som vi kan höja vår egentillverkade pasta ytterligare ett steg. Vi får även möjlighet att utveckla vår populära cateringverksamhet, för att kunna möta alla era behov av delikata italienska matupplevelser på festen, bröllopet, konferensen och mötet. För våra kära trogna stammisar hoppas vi att omställningen ska gå smärtfritt, då nya Grazie öppnar upp på Hospitalsgatan 6, precis runt hörnet från Härlig Pastas lokaler. Tills våren kommer ska vi fortsätta att hålla öppet som vanligt; baka vår pastadeg varje dag på Härlig Pasta och mala era kaffebönor inne på Grazie.   

För oss på Östgöta Kök handlar denna förändring om att fortsätta fördjupa vårt engagemang för kvalitet och gemenskap med gästerna. Det nya Grazie är inte bara en plats för utsökta måltider. Det är en plats där gemenskap, genuina råvaror och en italiensk matupplevelse sätts i centrum.

Till våra trogna gäster från både Härlig Pasta och Grazie vill vi rikta ett stort Grazie Mille för ert stöd och våra fina delade matminnen. Det är med stor entusiasm och förväntan vi bjuder in er till att vara en del av denna spännande nya era.

Caloroso benvenuto! Varmt välkomna till Grazie Pasteria & Deli i slutet av april!